Vitaliteitscoaching

Wat doet een vitaliteitscoach?
Ik help mensen om meer uit het leven te halen.
Meer uit het leven halen betekent het kunnen stellen en nastreven van doelen. Het kan betekenen dat je voor jezelf wil beginnen, eindelijk die mooie reis wil gaan maken, die promotie krijgen, aan je gezondheid wil gaan werken, niet meer bang wil zijn voor wat anderen van je denken, (weer) gaan studeren, een fijne relatie na wil streven of een sportprestatie neer wil zetten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Weten wat je echt wilt is dan belangrijk. Het bepalen en nastreven van je doelen kan je veel energie kosten, zowel fysiek als mentaal. Het kan ook pijnlijk of beangstigend zijn. Het valt niet mee en je lichaam, je brein en/of je geest kan in opstand komen tegen de verandering.
Tijdens een vitaliteitstraject gaan we hiermee aan de slag. We bepalen samen wat je doelen zijn, wat het je op gaat leveren en kijken naar obstakels. Deze obstakels, die bedoeld zijn om je alert te houden, mogen je niet gaan verlammen. Je leert keuzes maken en ik leer je vaardigheden aan die bij jou passen, die je helpen om dit soort stressoren te managen, en die je op koers houden.
Als vitaliteitscoach werk ik daarbij biopsychosociaal, met kennis over het menselijk lichaam (bio), de psychologie van motivatie en doelen behalen (psycho) en houd ik rekening met het effect en de impact van je omgeving (socio).

De kennis en kunde om deze 3 disciplines in te zetten via een uniek integraal model maakt een vitaliteitscoach anders dan een psycholoog, lifecoach of leefstijlcoach. Daarnaast is de vitaliteitscoach meer gericht op de voorwaarden van succesvol veranderen dan het doel, en dat maakt het anders dan een lifecoach. Het gegeven dat we niet per definitie gericht zijn op gezondheid, maakt het heel duidelijk anders dan een leefstijlcoach. Werken aan je gezondheid heeft namelijk alleen zin als je redenen hebt om goed voor jezelf te zorgen.
Bij een vitaliteitscoach kun je klankborden, advies krijgen en getraind worden om belangrijke levensdoelen op privé of zakelijk gebied na te streven.

Ik geef zowel 1-op-1 coaching als online coaching voor particulieren, sporters, ondernemers en werknemers. Hiernaast geef ik workshops, cursussen en teamcoaching.

Laten we samen aan de slag gaan!