Wat is vitaliteit

Vaak wordt er bij vitaliteit gedacht aan gezondheid, leefstijl.

Dit kan een onderdeel zijn van vitaliteit, maar nog beter valt het te omschrijven als meer uit het leven willen halen. Er zijn namelijk gezonde mensen die weinig levendig overkomen en zieke mensen die er het maximale uit willen halen.
Daarom kan het beter omschreven worden als meer uit het leven willen én kunnen halen. Voor gezonde, zieke, jonge en oude mensen.

Vitaliteit is de fysieke, mentale en emotionele vrijheid om je op zo’n manier te ontplooien dat je meer uit het leven kunt halen.

De tegenpool van deze vrijheid is negatieve stress. Stress op zich is niet het probleem, maar negatieve stress beperkt de vrijheid. Dit is het gevolg van controleverlies. Je bent meer aan het overleven, dan aan het leven. Je kunt (negatieve) stress krijgen van veel verschillende zaken waaronder voedingskeuzes, relaties, werkdruk, deadlines en eenzaamheid.

Mijn primaire werkterrein is helpen met het managen van negatieve stress. Om de situatie te verbeteren of je doel te bereiken moet er het een en ander veranderen. Ik help je met verkennen (wat wil je nu echt bereiken), veranderen (motivatie) en volhouden (vaardigheden). Deze aanpak geeft aan dat ik vooral geïnteresseerd ben in drijfveren, gedrag en zelfmanagement.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet in een coachingstraject? Lees dan hier verder:
https://www.vvcoaching.nl/wat-is-vitaliteitscoaching/

 

Vitaliteitscoaching

Laten we samen aan de slag gaan!