Vitaliteitsmanagement

Als vitaliteitsprofessional in het bedrijfsleven houd ik me weinig bezig met gezondheid en leefstijl. Er valt zeker wat te zeggen over het omlaag willen brengen van het ziekteverzuim. Een laag ziekteverzuim betekent echter nog niet dat de organisatie en werknemers vitaal zijn. Vitaliteit gaat namelijk niet over gezond eten en sporten, maar over motivatie, energie en veerkracht.

Energie op kunnen brengen en veerkrachtig genoeg zijn om diverse omstandigheden en emoties te kunnen handelen is namelijk vrijwel onmogelijk als iemand in een overleefstand zit. Als er problemen in de thuissituatie zijn, als er financiële zorgen zijn, als ze een slechte relatie hebben met de leidinggevende of collegae, als ze het gevoel hebben dat het werk wat ze doen toch geen nut heeft.

Vitaliteit binnen het bedrijfsleven gaat over werknemers uit de overleefstand halen en sturen op werk dat bij hen past, wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn, zonder dat dit nadelig is voor de organisatie. Om die reden train ik managers in het herkennen of iemand in een overleefstand zit, of ze daar debet aan zijn en hoe ze dat kunnen managen. Elke leidinggevende zou over deze vaardigheden moeten beschikken om vitaliteit onderdeel te maken van een duurzaamheidsbeleid.

Ben jij manager/leidinggevende en wil jij je team op weg helpen naar meer betrokkenheid en betere prestaties? Neem dan vrijblijvend contact met op.

Laten we samen aan de slag gaan!