Vitaliteit in een organisatie

 In Niet gecategoriseerd

Zoek je vitaliteit op in de Dikke van Dale dan vind je termen als “energiek” en “krachtig”. Veelal wordt dit binnen het bedrijfsleven verward met fit en gezond zijn. In deze tijd van het jaar wordt de budgettering voor 2020 gedaan. Investeringen in bedrijfsfitness en gezonde kantines zullen meer dan eens voorkomen in deze budgettering. Maar wat betekent vitaliteit binnen een organisatie nu eigenlijk echt?

Je kunt je bedrijf krachtiger maken door te investeren in automatisering, logistiek, een wagenpark. Maar je kunt niet zonder de mens, die creatief, alert, betrokken en veerkrachtig is en in goede gezondheid verkeert. De mens reageert op hypes in de markt. De mens reageert op de chaos die gisteren is ontstaan. De mens reageert op veranderingen. Een organisatie kan nog zo groot zijn, je moet wel opgewassen zijn tegen de snelheid van verandering.

Vitaliteit in een organisatie gaat veel verder dan gezonde werknemers en een gezonde werkplek, het gaat ook heel erg over cultuur. Over gemotiveerde werknemers, betrokkenheid bij het bedrijf, een goede relatie met de leidinggevende, het werken in je kracht en het ervaren van autonomie. Samen bouwen aan een zinvolle en florerende organisatie.

Vitaliteit binnen een organisatie begint bij het management. Het management moet een veilige omgeving creƫren, want zonder veiligheid gaan mensen niet veranderen.

Als Strategisch Vitaliteitsprofessional houd ik me bezig met de implementatie van managementprogramma’s binnen het bedrijfsleven. Denk aan o.a. werkidentiteit, effectief leiderschap, de coachende leider en werken in je kracht.
Ben jij manager en wil je de juiste beslissing maken aangaande het budget voor 2020? Stuur me een DM of mail naar contact@vvcoaching.nl en we drinken op korte termijn een kop koffie.

Recent Posts