jaapschuurman.nl

Mijn naam is Karin Groothuis, ik ben gevestigd in het mooie Zwolle en ik ben in 2017 mijn bedrijf Vrij & Vitaal Coaching gestart.

Na zelf jarenlang te hebben geschommeld met mijn gewicht liep ik een Vitaliteitscoach tegen het lijf. Chivo geschoold, niet geheel onbelangrijk. Voor het eerst begon ik, dankzij hem, in te zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Dat het beste dieet het dieet is wat je vol kunt houden. En dat er zoveel factoren van invloed zijn op het wel of niet behalen van je doel. Denk aan stress, slaap, multitasken, bewegen. En dat je dit alleen maar kunt inzetten als je je doelen helder hebt en de juiste motivatie hebt gevonden.

Ik zag eindelijk door de bomen het bos weer en leerde feiten van fabels onderscheiden. Ik besloot dezelfde opleiding te gaan doen, want ik wilde anderen helpen zoals hij mij had geholpen. Er ging een wereld voor me open. Absoluut, factoren als stress en slaap hebben grote invloed. En bewegen en gezonde voeding is heel belangrijk. Maar daarnaast leerde ik het verschil tussen leefstijl en vitaliteit. Want je kunt iemand vertellen hoe hij zijn leefstijl aan kan passen, maar wat als hij geen reden ziet om dit te doen?

Daarom heet ons beroep geen leefstijlcoach, maar vitaliteitscoach. Want vitaliteit gaat over meer uit het leven halen. Fysiek, mentaal en emotioneel. Het ervaren van autonomie speelt een grote rol hierin. Daarnaast zijn relaties en de omgeving heel belangrijk, en helpt het enorm als je weet wat je sterke eigenschappen zijn. Zijn deze zaken in orde, dan is er genoeg betrokkenheid en de juiste motivatie om voor jezelf te zorgen. En kunnen we samen aan de slag gaan met leefstijl.

Ben je benieuwd wat ik hierin kan betekenen voor jou als persoon of voor de werknemers van je bedrijf? Neem contact met me op en dan sparren we erover!