Mijn favoriete podcasts

 In Niet gecategoriseerd

Een tijdje terug postte ik op Instagram iets over de podcasts die ik vaak luister. Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik dat helemaal ontdekt en probeer ik er elke week wat te luisteren.

Soms in de auto, ideaal voor de langere stukken of files! Of op de fiets, als ik onderweg ben naar een afspraak. Of tijdens een wandeling, in de bus, in het vliegtuig… Eigenlijk dus meestal als ik onderweg ben.

Ik krijg vaak vragen over welke podcasts ik dan luister. Dus om jullie een beetje te introduceren in de interessant wereld van podcasts; hier een aantal favorieten van mij (in willekeurige volgorde)!

 

  1. DRIVE

Nog maar 4 afleveringen verschenen, maar als je een sport liefhebber bent vind je ze allemaal leuk en interessant! DRIVE, de podcast van Mark Tuitert, waarin hij op zoek gaat naar de drijfveren van atleten, ondernemers, wetenschappers en artiesten. De afleveringen tot nu toe: met een wereldkampioen kitesurfen over vrijheid, sport en passie. Met een bewegingswetenschapper over wielrennen en presteren, met Guus Hiddink over leiderschap en alfa mannetjes en een interview met de beste zeilster ter wereld en tevens winnares van de Volvo Ocean Race.

  1. BIOHACKING IMPACT

Meet Peter Joosten, biohacker en eigenaar van de podcast Biohacking Impact. Inmiddels zijn er alweer 70 afleveringen verschenen en ze gaan over zeer uiteenlopende maar mega-interessante onderwerpen zoals neurowetenschappen, voedingshypes, hardlopen, wielrennen, vermoeidheid, extremisme, ondernemen, privacy, vitaliteit, sportinnovatie, persoonlijk leiderschap en zo kan ik nog wel even doorgaan. Aanrader!

  1. DE RUDI & FREDDIE SHOW

Het grappige duo Rutger en Jesse heeft inmiddels 54 afleveringen opgenomen van de Rudi & Freddie Show. Ze stellen actuele onderwerpen en problemen aan de kaak zoals misleidende cijfers, gebrek aan spelen, klimaatverandering, blockchain, het placebo-effect, de verzorgingsstaat, armoede, onderwijs en racisme. En dat met een flinke dosis humor. Erg fijn!

  1. SUSY Q&A

Ben jij een loper? Dan is deze podcast zeker wat voor jou. Runner’s World lanceerde onlangs de podcast Susy Q&A. Topatlete Susan Krumins en hoofdredacteur Olivier Heimel bespreken hierin actuele ontwikkelingen in de loopwereld, het topsportleven van Susan en ze schijnen hun licht over opmerkelijke prestaties in de loopwereld. Serieus, maar ook met een knipoog.

  1. THE JOE ROGAN EXPERIENCE

Joe Rogan, wie kent hem niet. Deze comedian heeft inmiddels (schrik niet) 1196 (!!!) afleveringen gemaakt van zijn immens populaire podcast. Elke aflevering ontvangt hij een andere gast. Denk aan andere comedians, acteurs, muzikanten, vechters, auteurs, artiesten, wetenschappers en meer. Mijn tip: scroll er gewoon doorheen en je vind ongetwijfeld iets wat je interesse heeft. Deze podcast is de ideale combinatie tussen leerzaam en humoristisch. Enjoy!

  1. EINDBAZEN

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcast bestaande uit 117 afleveringen met bijzondere mensen – eindbazen – die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie. Niet elke gast zal je aanspreken (persoonlijk zitten er een aantal tussen waarvan ik totaal niet begrijp waarom ze uitgenodigd zijn) maar er zitten zeker genoeg toffe, inspirerende gasten tussen die zorgen voor veel leerzame en vermakelijke uurtjes.

 

Dit zijn momenteel de podcasts waar ik tussen switch, voorlopig heb ik dus genoeg te beluisteren! Ik hoop dat er wat voor jullie tussen zit, en ben heel benieuwd of  jullie nog tips hebben voor mij! Stuur dan een mailtje naar contact@vvcoaching.nl. Alvast bedankt!

Recent Posts