Hallo ondernemer en/of leidinggevende!

 In Niet gecategoriseerd

Je bent vast bekend met sport- en/of leefstijlprogramma’s binnen het bedrijfsleven. Misschien bestaat zoiets bij jullie ook al. Een speciale fitnessruimte voor medewerkers, een gezonde kantine, een spreekuur met een diëtist, een leefstijlprogramma om medewerkers gezond te krijgen of te houden. Mooi dat jullie al investeren in jullie medewerkers!

Toch ben ik benieuwd, wat is jullie ervaring hiermee? Bereik je de mensen die je eigenlijk echt wilt bereiken? Of zie je dat de mensen die gebruik maken van de fitness eigenlijk altijd al wel bezig waren met sporten? Wat doe je dan met de mensen die de motivatie niet hebben om te gaan sporten? Wat doe je met mensen die geen gebruik maken van een leefstijlprogramma omdat ze teveel stress ervaren, of niet gelukkig zijn?

Sommige bedrijven gaan een stapje verder en bieden ook stressmanagement aan. Wat we zien is dat dit vooral wordt gefaciliteerd voor leidinggevenden. Maar ook al werkt iemand 24 uur per week, evengoed kan diegene stress ervaren. Het gevoel hebben vooral slaaf van het doel te zijn. Geen controle meer te hebben, de lat voor zichzelf te hoog leggen. Wordt dit gezien? Wordt hier wat mee gedaan? Voelt diegene de veiligheid er met jou over te praten?

En dan hebben we nog geluksprogramma’s. Helemaal van deze tijd. Maar met welk doel worden deze nou aangeboden? Hoe meet je of het succesvol is geweest? Wie komt er op af? Meestal de mensen die al affiniteit hebben met geluk. Kijk aan, bij hen zit het meestal al goed en lijkt de uitkomst positief. Maar komt er ook iemand die zich eenzaam voelt? Of diegene nu jong of oud, alleenstaand of getrouwd is maakt niet uit. Of iemand die keihard werkt en een druk sociaal leven leidt, maar eigenlijk op de vlucht is voor het ontdekken wat hij of zij nu écht uit het leven wilt halen?

Tot slot zijn er nog de zogeheten inspiratiedagen. Teambuilding, workshops, noem maar op. Wordt hier een doel aan vooraf gesteld? Wat is de beweegreden om zoiets te organiseren? De reacties zijn vaak positief, teambuilding is vaak ook heel leuk! Maar wat heeft het nu echt opgeleverd?

Misschien heb je bovenstaande vragen voor jouw bedrijf kunnen beantwoorden. Er staat 1 ding centraal in al deze onderwerpen en vragen. Heb jij kunnen filteren waar het nu echt om draait?

DE MENS. Een florerende organisatie draait om People, Planet en Profit. Maar de belangrijkste factor is toch echt de mens. Als Vitaliteitscoach gespecialiseerd in Strategisch Vitaliteitsmanagement richt ik mij op PEOPLE, PEOPLE en nog eens PEOPLE. Valt er na het beantwoorden van bovenstaande vragen winst te behalen op PEOPLE binnen jouw bedrijf? Ik ga graag met je in gesprek.

 

Recent Posts